SPONSOROINTIHAKEMUS - MILLAINEN ON HYVÄ SPONSOROINTIHAKEMUS?

Kaikki lähtee hyvästä hakemuksesta

Sparraan työkseni urheilijoiden ja urheiluseurojen sponsorointihakemuksia ja mediakortteja. Olen lukenut ja nähnyt niitä vuosien saatossa satoja. Joka viikko näen uusia. Tässä 10 tärkeintä kohtaa, mitä hyvässä sponsorointihakemussa tai mediakortissa on kunnossa.


Erottelen sponsorointihakemuksen ja mediakortin seuraavasti:

1.     Urheilija tekee sponsorointihakemuksen.

2.     Urheiluseura, kisajärjestäjä, tai -liitto tekee mediakortin.

Kaikista näistä olen nähnyt vain yhden johon minulla ei ollut juuri mitään annettavaa. Tilanne on siis sinun kannalta todella hyvä. Kun hakemukseen laittaa nämä perusasiat kuntoon, kuulut siihen yhteen prosenttiin, jonka hakemus saa huomiota enemmän kuin 30 sekuntia. Nämä samat asiat käydään perusteellisesti läpi sponsoroinnin verkkokurssilla.

Kuuden kohdan lista

1. Yhteystiedot. Erityisesti puhelinnumero. Myös lähettämäsi sähköpostin allekirjoituksessa tulee olla puhelinnumerosi.

Ison yrityksen toimitusjohtaja, markkinointijohtaja tai -päällikkö saa päivässä jopa 400 sähköpostiviestiä ja istuu parhaimmillaan 12 palaverissa päivän aikaan, ei sinun numeron metsästys kiinnosta hetkeäkään. Älä turhaan vaikeuta oman näkyvyytesi ostamista.

2. Valokuvat x 3

Ottelukuva naama verillä tai 50 kilometrin hiihdon loppusuoralla napattu kuva ei ole edustuskuva. Pyydätkö ketään treffeille samalla kuvalla?

Miellyttävä kasvokuva, lajikuva ja edustuskuva (puku päällä) riittää.

3. Tärkeimmät saavutukset lajin parissa. 3–5 riittää.

Sinun EI tarvitse olla maailmanmestari. Tämä on hyvin yleinen harhaluulo. Mutta sinun tulee olla hyvä tyyppi. Kun vastakkain on junnujen sm-6 ja hallitseva euroopan mestari, voittaa kisan se joka on mukavampi ja ymmärtää sponsoroinnin tarkoituksen. (Kerron aina tämän tositarinan koulutuksissa)

4. Lyhyt kuvaus ideasta, miten haluaisit tehdä yhteistyötä.

Kerro ideasi lyhyesti. Pyydät rahallista investointia, mutta mieti mitä he saavat vastapalveluksena. Ehdota jotain, älä vain pyydä. Konkreettiset esimerkit ja luvut toimivat aina paremmin.

5. PIDÄ LUPAUKSET! Uuden kumppanin etsiminen ja saaminen on kahdeksan kertaa vaikeampaa kuin nykyisen jatkaminen ja/tai kasvattaminen. Tätä kohtaa korostavat kaikki markkinointipäättäjät. Pettymyksiä paljon, älä ole yksi niistä. Hyvä sponsorointihakemus aloittaa pelin, ei lopeta sitä.

6. Ole oma itsesi. Sinun ei tarvitse olla myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Jokainen markkinoinnin ja johtamisen ammattilainen, kenen kanssa olen asiasta keskustellut on sanonut lämpimästi samaa: urheilijan ei tarvitse olla myynnin ammattilainen. Urheilijan työtä on urheilla. Tärkeintä on yrittäminen. Minä olen myynnin ja johtamisen ammattilainen, minulta voidaan ja vaaditan sillä saralla ihan eri tason tekemistä. Mutta kukaan ei edes oleta että osaan hypätä kolmiloikassa yli 11 metrisiä leiskautuksia tai hyppäisin lentomäestä karmeita leiskoja.. Urheilija on urheilija ja myyjä on myyjä.

Näitä ja muita tärkeitä asioita laitan kuntoon sponsorointipäivässä. Nautin suunnattomasti jälkikäteen saaduista palautteista joissa kerrotaan onnistuneista neuvotteluista. Kaikki apuni tähtää vain siihen. 

Voit myös olla minuun yhteydessä. Autan myös yksittäisiä urheilijoita.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.